Zienn

Zienn biedt opvang en hulp aan volwassenen, jongeren en gezinnen die dakloos zijn of worden

Crisisopvang Leek geeft tijdelijk onderdak aan volwassenen en gezinnen die -om welke reden dan ook- op straat (zijn) komen te staan of hun woonsituatie (hebben) moeten verlaten. Iedereen heeft een eigen appartement en woont (met begeleiding) zo zelfstandig mogelijk in de crisisopvang.Voor wie is Crisisopvang Leek?

Voor mensen:

 • die minimaal 18 jaar zijn of van wie de ouder/voogd minimaal 18 jaar is;
 • bij wie geen sprake is van actuele zware psychiatrische problemen;
 • die geen intensieve en/of langdurige lichamelijke of verpleegkundige hulp nodig hebben;
 • die samen met in- en externe begeleiders actief meewerken aan de begeleiding en vervolgoplossingen.

Wat biedt Crisisopvang Leek?

 • een eigen appartement met een keukenblok, toilet en douche;
 • inventaris in bruikleen: tafel, twee stoelen, kledingkast, bureau, tweezitsbank/fauteuil en bed);
 • gebruik van gezamenlijke was-, droog- en strijkruimte;
 • ieder is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar huishouding;
 • u verzorgt zelf de maaltijden;
 • overdag gaat u naar eventuele dagbesteding en gaan kinderen naar school;
 • u krijgt een begeleider voor allerlei zaken, zoals hulp bij de organisatie van geld- en administratiezaken, ondersteuning bij het leggen en onderhouden van sociale contacten of bij het vinden van dagbesteding. De begeleiding hangt af van uw wensen voor de toekomst. U en uw begeleider maken samen afspraken over de begeleiding. De doelen en afspraken, komen in een actieplan;
 • u krijgt ook hulp bij het zoeken naar een passende vervolgoplossing voor na verblijf in de crisisopvang. Verblijf in de crisisopvang duurt voor de één langer dan voor de ander en hangt af van hoe snel er een geschikte woning, kamer of andere woonoplossing beschikbaar is;

Begeleiding voor volwassenen en kinderen

Iedere bewoner krijgt begeleiding, op basis van de methodiek Krachtwerk. Voor kinderen kan de verhuizing naar de Crisisopvang ingrijpend zijn. Ze hebben hun thuis en soms ook vrienden en familie achter moeten laten. De opvang en school zijn nieuw en er is misschien veel gebeurd wat moeilijk te begrijpen is.  Daarom zijn er in Leek begeleiders speciaal voor kinderen. Aan de hand van de methodiek Veerkracht helpen zij kinderen zich weer goed te voelen.

Wat kost Crisisopvang Leek?

Voor verblijf in de crisisopvang geldt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Voor cliënten met een bijstandsuitkering, geldt de zak- en kleedgeldnorm. U krijgt hiervoor een onderkomen, maaltijdvergoeding en begeleiding. Het aanmeldpunt van Zienn heeft daarover meer informatie.

Aanmelding  

Aanmelden bij Crisisopvang Leek kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Op werkdagen tussen 08.30 en 16.30 uur bij het Aanmeldpunt van Zienn op telefoonnummer 0900 – 118 88 81. Buiten kantoortijd kunt u terecht bij Crisisopvang Leek zelf, telefoon 088 – 066 38 00.

Wij bieden de volgende hulpverlening:

Crisisopvang  Ambulante hulpverlening 

Aanvullende voorwaarden

Van tevoren een afspraak maken
Een Nederlands paspoort
Cliënt is ouder dan 18 jaar

Contact

Oldebertweg 61
9351 PC Leek
aanmeldpunt@zienn.nl
Website
0900-118 88 81
LinkedIn
Facebook
Twitter

Wie hulp nodig heeft of vragen heeft over het aanbod of de locaties van Zienn, kan op werkdagen tussen 08.30 en 16.30 uur bellen met het Aanmeldpunt van Zienn.

Kaart