WerkPro voor dak- en thuislozen

Voor wie aan het werk wil en daar wel wat hulp bij kan gebruiken

WerkPro heeft diverse werkprojecten voor dak- en thuislozen. Onderstaande projecten zijn te vinden aan het Eemskanaal NZ 32.

Het Twaalfde Huis

Ben je verslaafd, heb je problemen en lukt het je (nog) niet om er op eigen kracht uit te komen? Bij het Twaalfde Huis kun je terecht voor dagbesteding. Door structuur, duidelijkheid, aandacht en respect willen we je helpen om in contact te komen met anderen én je gevoel van eigenwaarde terug te krijgen. We zullen je aanspreken op je gedrag en we richten ons op vooruitgang, zodat je weer zoveel mogelijk de regie over je eigen leven terugkrijgt.
Het werk dat wordt aangeboden is divers: licht productiewerk, schoonmaakwerk , het rondbrengen van folders en het werken op diverse afdelingen, zoals de fietsenwerkplaats, de afdeling voor houtbewerking en de inpakafdelingen. We proberen werk te vinden dat bij je interesses past.
Naast het werk verzorgen we af en toe ontspanningsactiviteiten. Het doel van het Twaalfde Huis is om structuur en regelmaat  te bieden door middel van dagbesteding en het aanbieden van (warme) maaltijden.

De Riepe

Hét maandelijkse straatmagazine voor Noord-Nederland informeert lezers over onderwerpen die op straat leven. De Riepe – het Groningse woord voor stoep – probeert zo de kloof tussen dak- en thuislozen en ‘gewone’ burgers te verkleinen.
De Riepe is een initiatief van WerkPro en wordt geproduceerd in samenwerking met InspireMedia. Bij het maken van de straatkrant spelen participeren en het opdoen van werkervaring een belangrijke rol. Alle taken die komen kijken bij het maken van een (straat)krant kunnen door deelnemers met een traject worden gedaan. Mensen die dak- of thuisloos zijn verkopen de straatkrant, waarbij 90 cent van de verkoopprijs van €2,10 voor de verkoper is.

De Wasplaats

Aan het Eemskanaal is ook de Wasplaats gevestigd. Hier kun je je douchen en/of je kleren (laten) wassen. Ook kan je hier terecht voor dagbesteding, want bij de Wasplaats wassen we iedere werkdag het beddengoed en de keukenwas van veel opvanginstellingen voor dak- en thuislozen in de stad Groningen.
Kom maar langs voor een kopje koffie. Dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek op een  later moment.
WerkPro heeft diverse werkprojecten voor dak- en thuislozen. Onderstaande projecten zijn te vinden aan het Eemskanaal NZ 32.

Wij bieden de volgende hulpverlening:

Dagbesteding  Hulp bij het vinden van werk  Douches  Kleding  Maaltijden  Vraag- en informatiepunt 

Contact

Eemskanaal NZ 32
9713 AB Groningen
12ehuis@werkpro.nl
Website
(050) 579 78 45
LinkedIn
Facebook
Twitter

ma t/m vr: 8.30-16:30u

Kaart