Rechtswinkel Groningen

De Rechtswinkel Groningen is een vrijwilligersorganisatie die sinds de jaren ’70 dagelijks gratis juridisch advies geeft tijdens telefonische spreekuren. Onze organisatie bestaat uit ongeveer 45 gevorderde studenten die studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen en op deze manier hun kennis in praktijk brengen. Over de jaren is de Rechtswinkel uitgegroeid tot een begrip binnen zowel de stad als de provincie, dit betekent echter niet dat daar onze grens ligt. Tijdens de duizenden telefoontjes die bij de Rechtswinkel binnenkomen worden mensen vanuit het hele land geadviseerd.

Om onze kwaliteit te kunnen waarborgen worden alle zaken die bij ons ter kennis komen genoteerd en gecontroleerd door de verschillende secties. Hierdoor is sprake van een uitgekiend checks and balances systeem dat al meer dan 40 jaar de kwaliteit van onze adviezen waarborgt.

Elke werkdag geven wij kosteloos, telefonisch, juridisch advies. Daarnaast is het ook mogelijk om een voorlichting te verzoeken, vult u hiervoor het formulier op de website in.

Let op: Juridisch advies geven wij uitsluitend via de telefoon. Wij zijn per mail slechts bereikbaar voor andere vragen over de Rechtswinkel of het aanvragen van een voorlichtingsbijeenkomst.

Wij bieden de volgende hulpverlening:

Vraag- en informatiepunt 

Contact

Noorderhaven 58
9712 VM Groningen
bestuur@rechtswinkel-groningen.nl
Website
050-3134707
Facebook

Alleen telefonisch bereikbaar
ma t/m vr: 09.00-13.00

Kaart