Noorderstationsstraat - Wender

Ieder mens verdient een veilig eigen leven

Rust, structuur en herstel. In de kleinschalige beschermd wonen voorziening aan de Noorderstationsstraat in Groningen helpen we je hiermee. Je krijgt een eigen plek en (tijdelijke) hulp. Zo bouw jij een stabiel leven op en ga je uiteindelijk zelfstandig wonen.

Voor wie is de Noorderstationsstraat?

Worstel jij met meerdere problemen? Zoals dakloosheid, schulden, (lichte) psychiatrische of psychosociale problemen en/of verslaving? En ben je minimaal 27 jaar? Dan kunnen wij jou helpen. Bij een verslaving is het fijn dat je deze onder controle hebt.

Waaruit bestaat de hulp?

Samen met jou werken we actief aan dagbesteding. We helpen je om in de toekomst door te stromen naar een eigen (huur)woning. Daar is geen tijdslimiet aan verbonden − herstel is immers een persoonlijk proces. Jij hebt een eigen begeleider en volgt een op maat gemaakt, zelfgekozen traject. Je werkt toe naar zoveel mogelijk zelfstandigheid.

Tot in de avonduren zijn er dagelijks begeleiders aanwezig. ‘s Nachts kun je een beroep doen op een achterwacht.

Hoe woon je?

Je hebt een eigen gemeubileerd appartement en krijgt begeleiding bij wonen, leven en alledaagse zaken. Denk aan het huishouden, koken en de post. We werken krachtgericht, dat wil zeggen: wat je zelf kunt, doe je zelf.

Aanmelden

Je kunt je 24 uur per dag, 7 dagen per week aanmelden voor beschermd wonen aan de Noorderstationsstraat. Ga hiervoor naar het aanmeldformulier.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Wij bieden de volgende hulpverlening:

Beschermd wonen 

Contact

Noorderstationsstraat
9717 KP Groningen
aanmeldpunt@wender.nl
Website
050-5991420
Facebook

maandag 9:00–17:00

dinsdag 9:00–17:00

woensdag 9:00–17:00

donderdag 9:00–17:00

vrijdag 9:00–17:00

Kaart