Heerendiep - Wender

Ieder mens verdient een veilig eigen leven

Op onze locatie Heerendiep bieden we begeleid wonen voor 6 volwassen personen. Deze voorziening van Wender past bij je als je door psychische aandoeningen en eventuele verslavingen hulp bij wonen nodig hebt.

Voor wie is Heerendiep?

Heerendiep is geschikt als jij jezelf aardig kunt redden en het prettig vindt om met anderen in een huis te wonen. Het is belangrijk dat je eventuele verslavingen onder controle hebt. Gebruik van harddrugs is niet toegestaan. Je mag dagbesteding hebben, maar het hoeft niet.

Waaruit bestaat de hulp?

Drie dagdelen per week (dinsdag, woensdag en vrijdag) krijg je begeleiding en ondersteuning. We begeleiden je aan de hand van de methodiek Krachtwerk. Bij Krachtwerk staan jouw krachten en talenten centraal.

Overdag zijn er woonbegeleiders aanwezig. Daarnaast kun je op andere momenten ook een beroep doen op onze begeleiders. De begeleiders van Wender onderhouden contacten met o.a. Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en Lentis. Maar ook met de gemeente Groningen, de Gemeentelijke Kredietbank (GKB), etc.

De meeste tijd doen jij en jouw medebewoners alles zelf. En dat gaat prima. De begeleiding richt zich op verschillende leefgebieden, zoals:

  • gezonde voeding
  • persoonlijke verzorging op orde
  • brengen en houden van financiële zaken
  • het stabiel houden van mogelijke (alcohol)verslaving
  • het maken of bijhouden van sociale contacten

Hoe woon je?

Op de locatie Heerendiep heb je een eigen kamer en deel je de badkamer en het toilet met een medebewoner. Er is een gezamenlijke keuken, eet- en woonkamer en een binnentuin.

Aanmelden

Je kunt je 24 uur per dag, 7 dagen per week aanmelden voor begeleid wonen bij Heerendiep. Ga hiervoor naar het aanmeldformulier.

Kosten

Afhankelijk van jouw situatie en inkomen zijn er kosten voor verblijf en begeleiding. Tijdens jouw aanmelding of intake kunnen we hier meer over vertellen.

Wij bieden de volgende hulpverlening:

Begeleid wonen 

Aanvullende voorwaarden

Een indicatie hebben
Cliënt is ouder dan 18 jaar

Contact

Prinsenstraat 19
9711 CL Groningen
aanmeldpunt@wender.nl
Website
050-5991420
Facebook

24/7

Kaart