Zo verliep de avond van Michel bij Little Steven!

Eindelijk is het zover: Straatwijs heeft de eerste Straatwens in Groningen kunnen vervullen. Mede dankzij het event van Let’s Fund. Michel bijt het spits af met zijn wens om een concert bij te wonen in Carré.

Michel

Michel staat in Groningen bekend om zijn muzikale talenten. Hij speelt graag op straat de muziek van zijn favoriete artiesten op zijn gitaar. Hij zingt er vaak ook bij. Een aantal jaren geleden brachten zijn zangkunsten hem zelfs een ronde verder in het programma The Voice. Hier vertelt Michel meer over zijn verhaal.

De Straatwens

Eén van de favoriete artiesten van Michel is Little Steven, de gitarist van Bruce Springsteen. Op 25 juni zal Little Steven een concert gaan geven in Carré. Michel gaf aan dat hij hier ontzettend graag bij wilde zijn, en zette daarom Straatwijs in.

Geld inzamelen

Nadat Michel aan ons liet weten dat hij graag naar Little Steven wilde, hebben we tijdens een pitch van Let’s Fund hiervoor geld ingezameld. Lees hier meer over deze avond bij Let’s Fund in Groningen.

Tickets kopen

Omdat we tijdens Let’s Fund zoveel geld ingezameld hadden, konden we voor Michel naast een eersterangs ticket voor het concert, ook een dagkaart voor de trein kopen. Dank hiervoor!

Michel informeren

Omdat Michel geen mobiele telefoon én geen emailadres heeft, was het moeilijk om hem te bereiken om de tickets te kunnen overhandigen. Gelukkig hoorden we dat hij meestal overnacht in de nachtopvang van Het Kopland. Onderweg naar de nachtopvang, kwamen we toevallig Michel tegen op de Grote Markt in Groningen. We vertelden hem het goede nieuws en overhandigden de tickets. “Ontzettend bedankt!” glunderde Michel.

Michel Wens.jpg

Een week later

We hoopten dat Michel een leuke avond ging beleven op 25 juni en wensten hem veel plezier. We spraken hem een week later in de Open Hof om verslag te doen over de avond. "Van alle concerten waar ik geweest ben, was dit het beste concert dat ik ooit meegemaakt heb", vertelde Michel.

Het concert

Het was volgens hem een hele lange reis naar Amsterdam, dat niet vlekkeloos verliep. Hij was zijn routebeschrijving kwijt en wist het adres niet uit zijn hoofd, waardoor hij niet precies wist waar hij heen moest. Gelukkig kwam hij onderweg iemand tegen die hem de weg kon wijzen. Eenmaal in Carré zocht hij zijn zitplek op waar hij goed overzicht had over het concert. De eerste twee nummers kwamen hem niet geheel bekend voor, maar vanaf het derde nummer ging hij helemaal los met Little Steven & The Disciples of Soul. Hij vond het ge-wel-dig. "Alleen jammer dat de oospronkelijke bassist niet speelde", aldus Michel.

Nieuwe wens

Nu de eerste wens vervuld is, is Straatwijs op zoek gegaan naar een nieuwe wens. We spraken Farzin over zijn wens om hulp te krijgen bij het vinden van werk en het beginnen van een schoonmaakbedrijf. Lees hier meer over zijn wens.

Heb jij ook een wens? Laat het ons weten!

Geplaatst in Wensen op 18-06-2017


Andere blogs

Aandacht maakt alles mooier!

Op 29 mei gaf IKEA Groningen in samenwerking met Stichting Straatwijs een gratis maaltijd aan bezoekers van de maatschappelijke opvang (Leger des Heils en de Open Hof). Lees het hele artikel.


Ons eerste event: de ontmoetingsdag!

Op 24 mei 2018 tussen 11.00 en 14.00 vond de ontmoetingsdag plaats in de Oude Gasfabriek te Groningen. Het doel van deze dag was dat dak- en thuislozen en hulpverleners met elkaar in contact konden komen op een laagdrempelige manier. Lees het hele artikel.


Open brief aan de burgemeester van Groningen

Via deze open brief willen wij een grote zorg van ons, delen met u. Wij zijn stichting Straatwijs. Een stichting die opkomt voor Groningers die geen (t)huis hebben. Ook wel daklozen genoemd. Onze zorg wordt door vele onbekende én bekende Groningers, zoals Joram Krol (Stadsfotograaf), Jacob Kobes (Wijkagent Zernike en Paddepoel) en Oelinda de Vries (Nachtburgemeester van Groningen) ondersteund. Lees het hele artikel.


De mooiste reacties op Straatwijs.com

Het platform van Straatwijs heeft inmiddels zoveel positieve reacties binnengekregen, dat het ons leuk leek hier een blog aan te wijden. Lees hier al onze mooiste reacties die wij hebben ontvangen via Social Media. Lees het hele artikel.


Doet ie het of doet ie het niet? Alledaagse kost in de Maatschappelijke Opvang.

Werken in de maatschappelijke opvang is fantastisch! Sommige mensen hebben een afkeer van onze doelgroep, totdat ze een keer echt goed in gesprek raken met een dakloze. Het zijn gek genoeg ook gewoon mensen. Mooie mensen, zoals jij en ik. Deze mensen hebben geen ‘rugzakje’ maar een aanhangwagen vol met ellende. Lees het hele artikel.


  • Geplaatst in Tips
  • op 29-04-2017

Ik heb schulden en ik word er bang van...

Schuldhulpverlening is een traject waar weinig onder ons warm voor lopen. Het liefst willen we er nooit van horen. Echter ontstaat soms een situatie waardoor schuldhulpverlening gewoon nodig wordt. Schaamte en trots vormen in de praktijk vaak de twee grote drempels waar ie-mand overheen moet alvorens te starten met schuldhulpverlening. Lees het hele artikel.


Waarom Straatwijs?

Plots op straat komen staan, is moeilijk als je niet goed weet waar je terecht kan voor hulp. Straatwijs zag dit probleem in en begon daarom een platform voor daklozenhulp. Daarnaast zijn er nog negen redenen dat Straatwijs bestaat. Lees meer in dit artikel. Lees het hele artikel.


onderwerpen

Dagelijks leven (18)   Hulpverlening (17)   Tips (4)   Verhalen (20)   Wensen (13)