Zo verliep de avond van Michel bij Little Steven!

Eindelijk is het zover: Straatwijs heeft de eerste Straatwens in Groningen kunnen vervullen. Mede dankzij het event van Let’s Fund. Michel bijt het spits af met zijn wens om een concert bij te wonen in Carré.

Michel

Michel staat in Groningen bekend om zijn muzikale talenten. Hij speelt graag op straat de muziek van zijn favoriete artiesten op zijn gitaar. Hij zingt er vaak ook bij. Een aantal jaren geleden brachten zijn zangkunsten hem zelfs een ronde verder in het programma The Voice. Hier vertelt Michel meer over zijn verhaal.

De Straatwens

Eén van de favoriete artiesten van Michel is Little Steven, de gitarist van Bruce Springsteen. Op 25 juni zal Little Steven een concert gaan geven in Carré. Michel gaf aan dat hij hier ontzettend graag bij wilde zijn, en zette daarom Straatwijs in.

Geld inzamelen

Nadat Michel aan ons liet weten dat hij graag naar Little Steven wilde, hebben we tijdens een pitch van Let’s Fund hiervoor geld ingezameld. Lees hier meer over deze avond bij Let’s Fund in Groningen.

Tickets kopen

Omdat we tijdens Let’s Fund zoveel geld ingezameld hadden, konden we voor Michel naast een eersterangs ticket voor het concert, ook een dagkaart voor de trein kopen. Dank hiervoor!

Michel informeren

Omdat Michel geen mobiele telefoon én geen emailadres heeft, was het moeilijk om hem te bereiken om de tickets te kunnen overhandigen. Gelukkig hoorden we dat hij meestal overnacht in de nachtopvang van Het Kopland. Onderweg naar de nachtopvang, kwamen we toevallig Michel tegen op de Grote Markt in Groningen. We vertelden hem het goede nieuws en overhandigden de tickets. “Ontzettend bedankt!” glunderde Michel.

Michel Wens.jpg

Een week later

We hoopten dat Michel een leuke avond ging beleven op 25 juni en wensten hem veel plezier. We spraken hem een week later in de Open Hof om verslag te doen over de avond. "Van alle concerten waar ik geweest ben, was dit het beste concert dat ik ooit meegemaakt heb", vertelde Michel.

Het concert

Het was volgens hem een hele lange reis naar Amsterdam, dat niet vlekkeloos verliep. Hij was zijn routebeschrijving kwijt en wist het adres niet uit zijn hoofd, waardoor hij niet precies wist waar hij heen moest. Gelukkig kwam hij onderweg iemand tegen die hem de weg kon wijzen. Eenmaal in Carré zocht hij zijn zitplek op waar hij goed overzicht had over het concert. De eerste twee nummers kwamen hem niet geheel bekend voor, maar vanaf het derde nummer ging hij helemaal los met Little Steven & The Disciples of Soul. Hij vond het ge-wel-dig. "Alleen jammer dat de oospronkelijke bassist niet speelde", aldus Michel.

Nieuwe wens

Nu de eerste wens vervuld is, is Straatwijs op zoek gegaan naar een nieuwe wens. We spraken Farzin over zijn wens om hulp te krijgen bij het vinden van werk en het beginnen van een schoonmaakbedrijf. Lees hier meer over zijn wens.

Heb jij ook een wens? Laat het ons weten!

Geplaatst in Wensen op 18-06-2017


Andere blogs

Tussen Wal en Schip

Het is maandagmiddag 15.44 uur wanneer we een e-mail ontvangen van een bezorgde inwoner van onze mooie stad. Het is meer een noodkreet dan een hulpvraag, zoals we die vaker krijgen. Het gaat om Jan! Jan ligt met de boot in Groningen! Door één of andere reden is hij zijn uitkering kwijtgeraakt toen hij ziek was en zijn post niet kon ophalen. Jan heeft niks meer, behalve zijn boot. Lees het hele artikel.


Van dakloos naar een (T)huis

Ellen leefde op straat. Nu, twee jaar later, heeft zij een huis en is het haar gelukt om er een 'thuis' van te maken. Lees hier haar inspirerende verhaal, verteld door Jeanet Regnerus, medewerker bij LIMOR en betrokken bij de begeleiding van Ellen. Lees het hele artikel.


Hoe een modern kerstverhaal de harten van de Groningers stal

Het klinkt als een kerstverhaal dat het ook nog eens een vervolg krijgt tot en met Nieuwjaarsdag. De assistent-manager van een Gronings hotel trok zich het lot aan van een 20-jarige man die al bijna een half jaar in de straten van de noordelijke stad slaapt.  Lees het hele artikel.


De Goede Doelen week van G.V. Groen Geel

Van zondag 25 november tot en met zaterdag 1 december 2018 heeft voetbalvereniging Groen Geel in het teken gestaan van de Goede Doelen Week. Dit jaar hebben ze onze stichting Straatwijs als goede doel uitgekozen en hier zijn wij erg trots op en blij mee! Lees het hele artikel.


Van het vluchtige leven op straat naar eigen huisraad

"Ik ben op de koffie bij een cliënt thuis. Hij heeft een flink portie teleurstellingen en trauma’s in zijn rugzak. In het verleden is hij misbruikt. Een stabiele gezinssituatie was voor hem ver te zoeken. Na een turbulent leven waarin wonen in een opvanginstelling en bivakkeren op straat elkaar afwisselden, heeft hij nu een eigen huis." Straatwijs Blog van Joris Stavenga, werkzaam bij LIMOR. Lees het hele artikel.


Daklozen eerst naar de kapper en dan lekker eten!

Het is zondag 29 juli 2018, Groningen. Samen met Thomas Sykes Hairstudio en restaurant Block & Barrels organiseren we een speciale event voor daklozen. Een middag en avond waarbij daklozen helemaal centraal staan. Eerst lekker naar de kapper en daarna samen eten bij een heerlijk restaurant in de binnenstad van Groningen. Lees het hele artikel.


Afval

Het straatleven in Groningen wordt in beeld gebracht door Joram Krol. Lees hier zijn blogs en bekijk zijn foto's. Lees het hele artikel. Lees het hele artikel.


Spiritus

Het straatleven in Groningen wordt in beeld gebracht door Joram Krol. Lees hier zijn blogs en bekijk zijn foto's. Lees het hele artikel.


Aandacht maakt alles mooier!

Op 29 mei gaf IKEA Groningen in samenwerking met Stichting Straatwijs een gratis maaltijd aan bezoekers van de maatschappelijke opvang (Leger des Heils en de Open Hof). Lees het hele artikel.


Ons eerste event: de ontmoetingsdag!

Op 24 mei 2018 tussen 11.00 en 14.00 vond de ontmoetingsdag plaats in de Oude Gasfabriek te Groningen. Het doel van deze dag was dat dak- en thuislozen en hulpverleners met elkaar in contact konden komen op een laagdrempelige manier. Lees het hele artikel.


onderwerpen

Dagelijks leven (17)   Hulpverlening (15)   Tips (4)   Verhalen (18)   Wensen (12)