De mooiste reacties op Straatwijs.com

Het platform van Straatwijs heeft inmiddels zoveel positieve reacties binnengekregen, dat het ons leuk leek hier een blog aan te wijden.

Lees hier al onze mooiste reacties die wij hebben ontvangen via Social Media.

De reacties op de Straatwens van Erik

Diana Kamphuis: Erik ken ik van vroeger, van de lagere school. Ken hem als een hele lieve jongen, een hart van goud. Heb vaak aan hem gedacht. Heel erg fijn voor hem dat zijn grootste wens in vervulling is gegaan!!

Panter Catharina Kuipers: Wauw wat leuk voor hem

Ma Rije: Echt geweldig zie hem genieten....

Wim Tamminga: Mooi man!

Noortje van der Leek: Mooi man! Met volgende week een verhaal online en in de krant over Stichting Straatwijs, die deze lang gekoesterde wens liet uitkomen.

Dicky Wevers-Riem Vis: Wat een mooi initiatief!

Joram Krol: Met deze actie heeft Straatwijs niet alleen Erik's wens in vervulling laten gaan maar ook Erik een stem en een gezicht gegeven. Het zijn gewoon mensen, net als wij. Ik vind dit helemaal super.

Jennifer Muskitta: hier ging het dus om met die luchtballon die we hoorden!

JanHarm Hovenkamp: Goed!

Rik Bonnes: Ik ken die jongen niet en zie ook z'n plezier..ik vraag mij alleen af, heeft er dan niemand een dak boven zijn hoofd over?

A van den Broek: Mooi!!! Hij heeft veel mensen aan het lachen gemaakt en op weg geholpen toen alles goed met hem ging. Ik gun hem dit van harte.

Janpieter Smit: Verdiend

Jurgen Bus: Vogel vliegt uit

Maarten De Niet: Dit is toch geweldig!!!! Super actie!

Gelske van der Meer: Eline, hier had ik het laatst over. straatwijs.com.

Diana Kamphuis: Wat geweldig voor Erik, heb bij hem op de lagere school in de klas gezeten. Erik was altijd een hele lieve gozer, hart van goud. Heb vaak aan hem gedacht, fijn dat zijn grootste wens in vervulling is gegaan!!!!!!!

Diana Vd Hooff: Leuk dat zijn wens in vervulling is gegaan!

Janny V D Land Kloosterman: Veel geluk allemaal. Wie dit doet geweldig

Saskia Meijeringh: Mooi intitiatief!

Maarten de Jong: Een keer echt vliegen ;)

Henk Folkersma: top ja mooi veur die Erik ik gun je deze ervaring

Gina Tamminga: Leuk voor hem. Prachtig gezicht!!

Patricia MovEss: Wauw!

Marga Roos-homan: Superrrrrrr

Petra Meijer: Wat leuk erik, het is je gegunt!

Anita Veenstra: Geweldig !!!

Ans Visser: dat zo nog bestaat heel mooi voor deze man hij heeft erook niet om gevraagd

Bea Westerhoek: Wat mooi dat zijn wens in vervulling is gegaan hopelijk heeft ie er van genoten!!!

Shehin Kammeng: Spannend

Tineke Boiten: Wat een geweldig idee, zo verdiend dit. Ik ken hem goed van vroeger, altijd een lieve knul.

Annemiek Smedinga: Wat een prachtig idee

Sandra Zantinga Oosting: Arjan dit was gisteravond achter ons huis

Stephan de Haan: Vergeten Nederlands volk. We doen veel voor wat niet uit ons land komt maar deze mensen verdienen het ook

Cathy Kars: Spannend!

Jeannet Zwols: Even je zinnen kunnen verzetten. Prachtig man!

Dorien Jansen: Geweldig mooi dat hij dit mocht meemaken. Even wat moois en leuks in zijn leven .

Theo van der Lei: Je zal verwachten dat de droom van een dakloze een dak boven je hoofd hebben is.

Sarah Branda: Prachtig gun het de beste man ook zeker. Maar ik vraag me soms toch af hoe je zonder verslavingen dakloos kan zijn in Nederland.. er is zoveel hulp qua geld huisvesting en slaaphuizen.. eigenlijk best triest dat dit soort armoede in een welvarend land als NL nog bestaat

Jantje Nijborg: mooi man ...even boven alle zorg en sjit uitstijgen gun je toch iedereen !

Overige reacties

Dennis Ahlers: Hoi, Ik, Dennis Ahlers, ben zelf van korte duur dakloos geweest en vind het een zeer goed initiatief en ben onder de indruk wat door SIEBE ZWERVER (heb ik me gesproken),ELINE TUINMAN(bedenker, medeoprichter), STEPHAN POST, ERWIN NIJBOER, en ANNEMARIJN ZWERVER, neergezet en opgestart hebben.Een platform om overzicht te scheppen in de wirwar van vele instanties, stichtingen en regeltjes in de Groningse stad en omgeving. Deze vele instanties en stichtingen bieden goede hulp voor verschillend situatie's. Deze situaties lopen vaak ver uit een afhankelijk aan wat voor een cient persoonlijk passend is, zodat de client optimaal geholpen kan worden en op de goede plek terecht komt Het platform "Straatwijs" kan daar in bieden waar mensen terecht en doorverwezen kunnen worden naar de juist, voor goede hulp en advies naar de wensen van de client “Straatwijs”, Ik wens jullie daarom ook enorm veel succes toe en dat jullie veel mensen op weg kunnen helpen en ondersteunen voor het verbeteren van hun leef kwaliteit. Uiteraard ga ik jullie graag volgen hoe dit goede idee vorm krijgt en uitpakt. Heel veel succes, Dennis Ahlers

Geplaatst in Verhalen op 21-07-2017


Andere blogs

Aandacht maakt alles mooier!

Op 29 mei gaf IKEA Groningen in samenwerking met Stichting Straatwijs een gratis maaltijd aan bezoekers van de maatschappelijke opvang (Leger des Heils en de Open Hof). Lees het hele artikel.


Ons eerste event: de ontmoetingsdag!

Op 24 mei 2018 tussen 11.00 en 14.00 vond de ontmoetingsdag plaats in de Oude Gasfabriek te Groningen. Het doel van deze dag was dat dak- en thuislozen en hulpverleners met elkaar in contact konden komen op een laagdrempelige manier. Lees het hele artikel.


Open brief aan de burgemeester van Groningen

Via deze open brief willen wij een grote zorg van ons, delen met u. Wij zijn stichting Straatwijs. Een stichting die opkomt voor Groningers die geen (t)huis hebben. Ook wel daklozen genoemd. Onze zorg wordt door vele onbekende én bekende Groningers, zoals Joram Krol (Stadsfotograaf), Jacob Kobes (Wijkagent Zernike en Paddepoel) en Oelinda de Vries (Nachtburgemeester van Groningen) ondersteund. Lees het hele artikel.


  • Geplaatst in Wensen
  • op 18-06-2017

Zo verliep de avond van Michel bij Little Steven!

Eindelijk is het zover: Straatwijs heeft de eerste Straatwens in Groningen kunnen vervullen. Mede dankzij het event van Let’s Fund. Michel bijt het spits af met zijn wens om een concert bij te wonen in Carré. Lees het hele artikel.


Doet ie het of doet ie het niet? Alledaagse kost in de Maatschappelijke Opvang.

Werken in de maatschappelijke opvang is fantastisch! Sommige mensen hebben een afkeer van onze doelgroep, totdat ze een keer echt goed in gesprek raken met een dakloze. Het zijn gek genoeg ook gewoon mensen. Mooie mensen, zoals jij en ik. Deze mensen hebben geen ‘rugzakje’ maar een aanhangwagen vol met ellende. Lees het hele artikel.


  • Geplaatst in Tips
  • op 29-04-2017

Ik heb schulden en ik word er bang van...

Schuldhulpverlening is een traject waar weinig onder ons warm voor lopen. Het liefst willen we er nooit van horen. Echter ontstaat soms een situatie waardoor schuldhulpverlening gewoon nodig wordt. Schaamte en trots vormen in de praktijk vaak de twee grote drempels waar ie-mand overheen moet alvorens te starten met schuldhulpverlening. Lees het hele artikel.


Waarom Straatwijs?

Plots op straat komen staan, is moeilijk als je niet goed weet waar je terecht kan voor hulp. Straatwijs zag dit probleem in en begon daarom een platform voor daklozenhulp. Daarnaast zijn er nog negen redenen dat Straatwijs bestaat. Lees meer in dit artikel. Lees het hele artikel.


onderwerpen

Dagelijks leven (18)   Hulpverlening (17)   Tips (4)   Verhalen (20)   Wensen (13)