Daklozen eerst naar de kapper en dan lekker eten!

Het is zondag 29 juli 2018, Groningen. Samen met Thomas Sykes Hairstudio en restaurant Block & Barrels organiseren we een speciale event voor daklozen. Een middag en avond waarbij daklozen even helemaal centraal staan. Eerst lekker naar de kapper en daarna samen eten bij een heerlijk restaurant in de binnenstad van Groningen.

In de voorbereiding waren we (team Straatwijs) deze keer uitgegaan van 10 a 12 mensen en hebben hier in de aanloop naar deze dag ook mensen op aangesproken. Het goede nieuws is klaarblijkelijk als een lopend vuurtje gegaan, want om 17.30 hebben zich ruim 20 daklozen verzameld aan het Zuiderdiep. De meesten zijn echt toen aan een knipbeurt, sommigen zijn kaal maar willen alleen hun baard fastoeneren.

De sfeer is goed, we hebben wat drinken geregeld en nadat iedereen tevreden geknipt en geschoren is lopen we gezamenlijk naar het Hoogstraatje in de stad om hier samen te eten en te drinken.

Bijzonder is de ontspannen en relaxte sfeer binnen de groep. Samen met de organisatoren (Mark and Dave Petraeus, Kevin Delgado, Riklis Karto, Thomas Sykes, Siebe Zwerver, Joram Krol (hij maakte deze foto) hebben we een hele fijne avond. Rond 21.30 worden een aantal mensen wat onrustig. Het slaaphuis moet gebeld worden om wederom een plekje te bemachtigen, bijna iedereen zal hier de komende nacht weer vertoeven. Op een enkeling na, mensen met een sanctie zullen buiten moeten slapen.

Om 22 uur vertrekken de eersten het restaurant en bedanken één voor één de organisatoren. Mooi om te zien hoeveel respect er naar elkaar is!

We danken nogmaals de bedrijven die ons hebben meegeholpen. We hopen wederom weer op nieuwe donaties, zodat we dit snel weer kunnen doen, heel snel!

Je kunt maandelijks of eenmalig doneren via onderstaande link! Alvast heel erg bedankt. https://www.whydonate.nl/fundraising/stichting-straatwijs-8dty/nl?action=donation

Geplaatst in Dagelijks leven, Verhalen, Wensen op 30-07-2018


Andere blogs

Open brief aan de burgemeester van Groningen

Via deze open brief willen wij een grote zorg van ons, delen met u. Wij zijn stichting Straatwijs. Een stichting die opkomt voor Groningers die geen (t)huis hebben. Ook wel daklozen genoemd. Onze zorg wordt door vele onbekende én bekende Groningers, zoals Joram Krol (Stadsfotograaf), Jacob Kobes (Wijkagent Zernike en Paddepoel) en Oelinda de Vries (Nachtburgemeester van Groningen) ondersteund. Lees het hele artikel.


De mooiste reacties op Straatwijs.com

Het platform van Straatwijs heeft inmiddels zoveel positieve reacties binnengekregen, dat het ons leuk leek hier een blog aan te wijden. Lees hier al onze mooiste reacties die wij hebben ontvangen via Social Media. Lees het hele artikel.


  • Geplaatst in Wensen
  • op 18-06-2017

Zo verliep de avond van Michel bij Little Steven!

Eindelijk is het zover: Straatwijs heeft de eerste Straatwens in Groningen kunnen vervullen. Mede dankzij het event van Let’s Fund. Michel bijt het spits af met zijn wens om een concert bij te wonen in Carré. Lees het hele artikel.


Doet ie het of doet ie het niet? Alledaagse kost in de Maatschappelijke Opvang.

Werken in de maatschappelijke opvang is fantastisch! Sommige mensen hebben een afkeer van onze doelgroep, totdat ze een keer echt goed in gesprek raken met een dakloze. Het zijn gek genoeg ook gewoon mensen. Mooie mensen, zoals jij en ik. Deze mensen hebben geen ‘rugzakje’ maar een aanhangwagen vol met ellende. Lees het hele artikel.


  • Geplaatst in Tips
  • op 29-04-2017

Ik heb schulden en ik word er bang van...

Schuldhulpverlening is een traject waar weinig onder ons warm voor lopen. Het liefst willen we er nooit van horen. Echter ontstaat soms een situatie waardoor schuldhulpverlening gewoon nodig wordt. Schaamte en trots vormen in de praktijk vaak de twee grote drempels waar ie-mand overheen moet alvorens te starten met schuldhulpverlening. Lees het hele artikel.


Waarom Straatwijs?

Plots op straat komen staan, is moeilijk als je niet goed weet waar je terecht kan voor hulp. Straatwijs zag dit probleem in en begon daarom een platform voor daklozenhulp. Daarnaast zijn er nog negen redenen dat Straatwijs bestaat. Lees meer in dit artikel. Lees het hele artikel.


onderwerpen

Dagelijks leven (17)   Hulpverlening (15)   Tips (4)   Verhalen (18)   Wensen (12)