Aangepaste openingstijden daklozenopvang Groningen

In december 2020 en januari 2021 zijn er vanwege de aangescherpte corona maatregelen, aangepast openingstijden van de dag- en nachtopvang voor daklozen in Groningen.

Maandag t/m vrijdag

 • 10.00 – 14.00 uur Open Hof

 • 14.00 – 19.00 uur Kostersgang

 • 19.00 – 21.00 uur Open Hof

 • 20.00 -10.00 uur Nachtopvang Het Kopland / Simplon Hotel (indien extra capaciteit nodig)

Zaterdag en zondag

 • 10.00 – 20.00 uur Kostersgang

 • 20.00 – 10.00 uur Nachtopvang Het Kopland / Simplon (indien extra capaciteit nodig).

Klik hier voor de actuele aanmeld procedure

Zie je iemand buiten slapen in de wintermaanden?

Wanneer je je zorgen maakt over iemand die buiten slaapt kun je bellen met onderstaande nummers zodat er hulp wordt geregeld.

 • Meldpunt Overlast & Zorg: 050-5875885, tijdens kantooruren

 • Informatiepunt (z)Onderdak: 0800-0200141, buiten kantooruren

 • Politie: 0900-8844, buiten kantooruren

Geplaatst in Dagelijks leven, Hulpverlening op 05-01-2021


Andere blogs

Open brief aan de burgemeester van Groningen

Via deze open brief willen wij een grote zorg van ons, delen met u. Wij zijn stichting Straatwijs. Een stichting die opkomt voor Groningers die geen (t)huis hebben. Ook wel daklozen genoemd. Onze zorg wordt door vele onbekende én bekende Groningers, zoals Joram Krol (Stadsfotograaf), Jacob Kobes (Wijkagent Zernike en Paddepoel) en Oelinda de Vries (Nachtburgemeester van Groningen) ondersteund. Lees het hele artikel.


De mooiste reacties op Straatwijs.com

Het platform van Straatwijs heeft inmiddels zoveel positieve reacties binnengekregen, dat het ons leuk leek hier een blog aan te wijden. Lees hier al onze mooiste reacties die wij hebben ontvangen via Social Media. Lees het hele artikel.


 • Geplaatst in Wensen
 • op 18-06-2017

Zo verliep de avond van Michel bij Little Steven!

Eindelijk is het zover: Straatwijs heeft de eerste Straatwens in Groningen kunnen vervullen. Mede dankzij het event van Let’s Fund. Michel bijt het spits af met zijn wens om een concert bij te wonen in Carré. Lees het hele artikel.


Doet ie het of doet ie het niet? Alledaagse kost in de Maatschappelijke Opvang.

Werken in de maatschappelijke opvang is fantastisch! Sommige mensen hebben een afkeer van onze doelgroep, totdat ze een keer echt goed in gesprek raken met een dakloze. Het zijn gek genoeg ook gewoon mensen. Mooie mensen, zoals jij en ik. Deze mensen hebben geen ‘rugzakje’ maar een aanhangwagen vol met ellende. Lees het hele artikel.


 • Geplaatst in Tips
 • op 29-04-2017

Ik heb schulden en ik word er bang van...

Schuldhulpverlening is een traject waar weinig onder ons warm voor lopen. Het liefst willen we er nooit van horen. Echter ontstaat soms een situatie waardoor schuldhulpverlening gewoon nodig wordt. Schaamte en trots vormen in de praktijk vaak de twee grote drempels waar ie-mand overheen moet alvorens te starten met schuldhulpverlening. Lees het hele artikel.


Waarom Straatwijs?

Plots op straat komen staan, is moeilijk als je niet goed weet waar je terecht kan voor hulp. Straatwijs zag dit probleem in en begon daarom een platform voor daklozenhulp. Daarnaast zijn er nog negen redenen dat Straatwijs bestaat. Lees meer in dit artikel. Lees het hele artikel.


onderwerpen

Dagelijks leven (17)   Hulpverlening (16)   Tips (3)   Verhalen (17)   Wensen (11)